Kort og guidebog til Drivvejen

KORT
Man kan skaffe sig et googlemaps kort med ruten indtegnet for et hvilket som helst stræk af Nordsøstien, inklusiv Drivvejen, i Danmark på følgende måde. Gå ind på kortsiden for North Sea Trail, vælg Danmark, zoom ind til ønsket skala, sæt kryds ved the North Sea trails i boksen til venstre. Det er også muligt at tilvælge forskellige former for regionalinformation, se cykelruteversionen mv.

SUPPLERENDE
Vandredag 44 (Lemvig-Struer) og 45 (Struer-Holstebro) har jeg desuden benyttet Naturstyrelsens vandretursfolder nr 117 om  Kilen, Resenborg og Hornet.
Vandredag 53 (Nørre Nebel-Nymindegab-Lunde) og 54 (Lunde-Ølgod): Denne tilslutningsrute til Drivvejen var for størstedelens vedkommende uden afmærkning.
På Varde Kommunes hjemmeside med information om naturoplevelser kan man åbne et interaktivt kort (baseret på GoogleMaps). På dette kort kan man i øverste højre hjørne, i fanebladet kortindhold, krydse af i en boks, og derved (også) se Drivvejsstrækket fra Nymindegab til Ølgod.
Jernbanen fra Nørre Nebel til Nymindegab kan ses direkte vist på kortet. Hvis man krydser af i boksen om cykelruter får man vist en cykelrute, der mere eller mindre er identisk med denne nedlagte jernbane. Banecykler kan lejes i udkanten af Nørre Nebel.
Vandredag 58 (Løgumkloster-Tønder): Her har jeg også brugt vandretursfolder nr 61 om Draved Skov.

Øvrige vandredage ad Drivvejen

41: Agger-Lyngs

42: Lyngs-Struer Landevej (Paris)

43: Thyborøn-Lemvig

46: Holstebro-Ørnhøj

47: Ørnhøj-Lem

48: Ørnhøj-Skjern

49: Skjern-Ølgod

50. Ølgod-Varde

51: Varde-Bramming

52: Esbjerg-Bramming

55: Bramming-Ribe

56: Ribe – Vester Vedsted – Egebæk

57: Rejsby – Løgumkloster

GUIDEBOG
Der blev mig bekendt ikke udgivet enkeltstående regionale foldere over Drivvejen. Derimod blev der udgivet en bog om hele Drivvejen. Guiden til Drivvejen er udgivet i 2006 af Ringkjøbing Amt, Ribe Amt, Sønderjyllands Amt, Amt Karrharde og de danske statsanerkendte museer langs Drivvejen. Omslaget viser en studedrift i 1870’erne, tegnet af Karl Jensen til Illustreret Tidende.
Med bogen følger tre foldekort der i A5-størrelse dækker hele Drivvejen med i alt tredive detailkort. Et eksempel på dem vises her.
Oplaget var på 4.000 eksemplarer, men desværre syntes det ikke for øjeblikket at være muligt at købe den noget sted på nettet. Heldigvis står bogen på mange biblioteker.

bogomdrivvej

korteksempel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s