Om denne blog

Jeg oprettede denne blog for at fortælle om mine vandreture, der til sammen udgjorde en lang vandretur Jylland Rundt på 80 Dage, en vandredag ad gangen. Den giver rutebeskrivelser, fotos og kort, suppleret med info & links med praktiske oplysninger om den enkelte strækning.

Min tur rundt om Jylland var i begyndelsen og for den sidste fjerdedels vedkommende sammensat af lokale vandrestier, landevej og cykelruter. Den øvrige strækning er dækket af to lange, afmærkede vandreruter.

Nordsøstien er en adskilligt tusinde kilometer lang afmærket vandrerute der løber gennem de lande, der omgiver Nordsøen. I Jylland begynder den i Århus, hvor den fører over Djursland til Grenå. Herfra følger den østkysten til Skagen, idet man tager små færger over Randers Fjord og Limfjorden. Fra Skagen går stien gennem et landskab, der er ganske øde efter dansk standard, til Hirtshals, Hanstholm, og Agger Tange, idet man går lange stræk gennem Nationalpark Thy. Fra Agger Tange tager man færgen til Harboøre, hvorfra stien fortsætter til Lemvig og længere sydpå. Alternativt kan man gå fra Agger via Oddesund Broen til Struer og videre mod syd. De to stiforløb flettes sammen sydvest for Struer.
Den vestlige del af Nordsøstien kaldes syd for Limfjorden for Drivvejen. (De lokale turistforeninger gør i hvert fald). Der er udgivet en bog med samme navn, som indeholder praktiske kort og fortæller om lokale seværdigheder og den historiske baggrund. Stien fortsætter til grænsen, som krydses syd for Tønder.

Dette er linket til organisationen bag Nordsøstien:

Og her er et link til en pdf-fil med et oversigtskort over Drivvejen:

De 80 vandredage har et selvstændigt punkt i menubjælken: Jylland Rundt. Jeg har besluttet at fortsætte min blog – ligesom jeg fortsætter mine vandreture – stadig mest i Jylland. Og derfor rummer punktet Jyllandskort i menubjælken nu oversigtskort, der viser både nye og gamle vandreture.

Hvor andet ikke er angivet stammer kortmateriale fra Kort & Matrikelstyrelsen via udinaturen.dk.
I april 2018 skiftede denne hjemmeside navn fra jyskevandreture.wordpress.com til blot jyskevandreture.com

Lars Kjær

lk8000c@gmail.com

jv

2 thoughts on “Om denne blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s