Info og links.

På en stor del af min vej Jylland rundt gik jeg ad Nordsøstien, herunder Drivvejen. På andre stræk har jeg benyttet cykelruter, både nationale og regionale, såvel som Naturstyrelsen og lokale foldere fra kommuner (og bevarede foldere fra de hedengangne amter). Se links og info om dette materiale her. Dette gælder for strækket Vejle-Horsens-Århus, og for Tinglev og videre fremad.

Nordsøstien var oprindeligt et EU-støttet projekt, og i forbindelsen med etablering af rutemarkering blev der udgivet et antal regionale foldere med detaljerede kort og en tekst om lokal kultur og natur. Til sammen beskrev de ruten fra Århus til Agger.
Desværre er der for øjeblikket intet centralt sted på nettet, hvor man kan downloade disse brochurer som pdf-filer. Situationen er ikke blevet bedre af, at de daværende amter spillede en betydelig rolle i projektet, men siden blev nedlagt. Så nu ligger brochurer til rådighed i spredt fægtning hos enkelte kommuner, turistorganisationer osv. Det er lykkedes mig at finde links til alle foldere bortset fra én. Jeg modtager gerne information om et link til den manglende folder.
Folderne er typisk i størrelsen 1:100 000 og lay-out’et i et format, så 1 cm svarer til 1 km i terrænet, når folderen printes ud.

Nordsøstien fra Århus til Agger: Regionale foldere – links til pdf-filer.

Den resterende del af Nordsøstien, fra Agger/Thyborøn til Grænsen, førte mig bekendt ikke til udgivelse af lokale foldere. Derimod blev denne understrækning af Nordsøstien omdøbt til Drivvejen – som pendant til Hærvejen længere mod øst – og der blev udgivet en guide i bogform med titlen: “Drivvejen – ad studedrivernes spor i det vestlige Jylland”. Med denne bog følger tre forskellige foldekort. Disse kort rummer 30 detailkort i A5 størrelse, der dækker hele Drivvejen. Kortene er 1:50 000, og 2 cm på kortet modsvarer 1 km i virkeligheden.

Se mere om guidebogen til Drivvejen her.

Undervejs i Østjylland gjorde jeg en afstikker væk fra Nordsøstien. Oplysninger om strækket Udby-Randers-Silkeborg-Horsens kan ses her:

Info og links om Trækstien og Lodsstien.

Info og links om Banestien Horsens-Silkeborg.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s