27: Bjerringbro-Kongensbro

klik på blåt nummer for at se denne vandredag. (Dette interaktive kort virker dårligt på mindre skærme. Alternativt kan punktet kronologi i menubjælken benyttes til at udvælge andre vandreture).

næste vandredag

Se info og links om dette afsnit af ruten Jylland rundt

Bjerringbro-Kongensbro, 17,6 km.
Søndag d. 15. april.
Endnu en flot dag, meget solskin, ingen regn.

Jeg tager toget til Bjerringbro, går over broen og kommer på Trækstien ved kanorastepladsen midt i byen.

Åen står med høje skrænter her, og jeg går typisk mindst en meter over vandet. Der er masser af lystfiskere langs bredderne (er laksefiskeriet lige givet fri?). Men der er også andet dyreliv, en ræv over engene, tre fiskehejrer i luften, et par bekkasiner, der bryder frem lavt på brinken og forsvinder i en svimlende bue.

Ved El-museet går jeg op forbi laksetrappen, kommer op til opdæmningen af Tange Sø, følger den til Tange Skov. Skoven står hen uden løv, og jeg kan se, at stien det første stykke går langt tættere på vandkanten, end man oplever senere på året, hvor man kun registrerer søens nærhed som klukkende vand.

Det er søndag, og der er motionister i skoven, løbere, cyklister, folk til fods, med eller uden hunde.

Jeg kommer ind i den høje, tætte nåleskov, og udsigten til søen forsvinder i lang tid, mens jeg går ad lige, flade, skovveje. Først da jeg nærmer mig landevejen til Ans kommer der igen en tynd bræmme af nåletræer uden løv, og jeg kan se over til Ans med de nye blokke med udsigtslejligheder.

På den anden side af landevejen kommer jeg ind på Ormstrup Gods’ jorder, der er langt mere varierede og kuperede. Stien går tæt på søen, der her snævres ind i en lang tragt, ind til den igen er tilbage i det oprindelige å-leje. Et selskab af kajakroere passerer tæt på brinken. Svaner er spredt ud langs åen, en i hver lille vinding. Der er gæs og ænder.

Som jeg kommer nærmere til Kongensbro, falder stien til det laveste niveau. Det bliver hurtigt let sumpet, men heldigvis ikke værre. Tidligere har jeg gået igennem ankeldybt vand her, men ikke i dag. Der er gangbroer på de mest sumpede steder.

Præcist, da jeg stiger op til broen over Gudenåen ved Kongensbro, kommer bussen til Viborg til syne, og uden at jeg når at stå stille, stiger jeg op i den. I bussen kan jeg se, at min skridttæller ikke fungerede i dag …

I Viborg går jeg hen til domkirken og ser Skovgaardmuseet. Bagefter bliver der også tid til en caffe latte og et stykke blåbærtærte på Café Morville. Den ligger på torvet, der, ligesom store dele af gågaderne, er helt gravet op. Derefter går jeg ned og tager toget hjem.

The Jungle, 70-142.

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s