28: Kongensbro-Silkeborg

klik på blåt nummer for at se denne vandredag (Dette interaktive kort virker dårligt på mindre skærme. Alternativt kan punktet kronologi i menubjælken benyttes til at udvælge andre vandreture). .

næste vandredag

Se info og links om dette afsnit af ruten Jylland rundt

Kongensbro-Silkeborg, 23,0 km.
 Lørdag d. 21. april 2012.05.04

Jeg tager bussen til Kongensbro, og bliver sat af på broen lige over for kroen.

Den første svane ligger ved krohavens åbred og virker tam. De mange svaner, jeg ser resten af dagen er betydeligt mere sky. En flok på fem svaner bliver ved med at flytte sig foran mig hele vejen til Sminge Sø. Der er også ænder, gæs og rørhøns. Det er den eneste vandretur, hvor jeg har set flere fiskehejrer end svaner.

Det er en solløs dag, kølig, uden regn, på sin vis ren og klar. Stien opstrøms fra Kongensbro Kro er ikke oversvømmet. Sidste gang, jeg gik her, var vandet ankeldybt. Der er egetræer langs kanten af stier, anemoner ved foden. På den anden side af åen ser jeg stativer med stabelvis af kanoer, en campingplads, og længere nede af åen holder et større selskab af kanofarerer rast, store børn, med nogle voksne i blandt.

Der er masser af vandfugle på bølgerne ved Sminge Sø, masser af hejrer på engene og sumpene. Efter Sminge Sø løber jeg ind i et langt stræk frem mod Resenbro, hvor stien bliver tiltagende mudret og oversvømmet, og jeg kommer da heller ikke uden om at måtte tage nogle få skridt gennem ankeldybt vand. På dette stræk spejder jeg altid efter den lystgård på den anden side af åen, hvor Sven havde får en del år, og jeg tit hjalp med at lave hegn. Fotohandler Søndergårds lystgård. Men jeg kan aldrig finde den med sikkerhed.

Broen over åen ved Resenbro er den samme, som jeg tit har passeret i bil ved familiebesøg. Efter Resenbro er der en tynd bræmme af huse på den anden side af åen, frem mod Silkeborg. Endnu en bro, over Århus-vejen, og Silkeborg Langsø begynder. Og dermed kommer der flere cyklister og fodgængere, med og uden hund. Nye og gamle villaer. Det sidste stræk forbi slotsholmen og Papirfabrikken frem til stationen.
 

The Jungle, 142-182.

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s