31: Brædstrup-Horsens

 

klik på blåt nummer for at se denne vandredag. (Dette interaktive kort virker dårligt på mindre skærme. Alternativt kan punktet kronologi i menubjælken benyttes til at udvælge andre vandreture).

næste vandredag

Se info og links om dette afsnit af ruten Jylland rundt

SE EN KØRSELSVEJLEDNING TIL DEN GENUDGRAVEDE JERNBANEBRO HER.

Brædstrup-Horsens, 28,0 km.
 Søndag d. 13. maj, 2012.

Som sædvanligt på en søndag er der et reduceret udbud af forbindelser. Jeg tager over Silkeborg, og i toget og på stationen når jeg at blive færdig med The Jungle. Vejret er bedre end de sidste dage, koldt, men det holder tørt, solskin og skyer kommer og går.

Fra Brædstrup og fremad er landskabet nu flade, bølgende bakker, bøgetræerne er fuldt udsprungne og står af og til som en grøn tunnel omkring banestien. Gult er fremtrædende i landskabsbilledet, rapsmarker og mælkebøtteenge. Græsset er grønt og frodigt, der er kvæg og heste på græs alle steder.

Der er en del cyklister og fodgængere omkring byerne, mange af dem ældre mennesker. Søndag.

Jeg kommer forbi flere bittesmå nedlagte stationer, der nu er blevet til små beboelseshuse, med græsplæner, hvor der før var skinner og perroner. Et enkelt sted går høns frit omkring.

Ved den sidste landsby udenfor Horsens er stien ført ad en større omvej, som jeg går fejl af, så jeg kommer først tilbage til banelegemet efter at have passeret broen over motorvejen. Der hænger stadig lyserøde flag fra sidste uges Giro d’Italia.

De sidste kilometer går gennem en golfbane med velplejede plæner. Og efter at banestien er ophørt, er der en kort strækning gennem et parcelhuskvarter, før jeg kommer ind på Peblingestien, der fører gennem et halvvildt anlæg ved Bygholm Mose til bagindgangen til banegården. Anlægget er fuldt af søndagspromenerende, på plænerne er der flokke af gæs med afkom, der allerede har nået lørdagskyllingestørrelse.

På banegården er der et belejligt tog til Århus. Næste uge bliver det nordpå.

The Jungle, 303-335. Orhan Pamuk, Mit Navn Er Rød, 1-30.

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s