32: Tversted-Hirtshals

klik på blåt nummer for at se denne vandredag. (Dette interaktive kort virker dårligt på mindre skærme. Alternativt kan punktet kronologi i menubjælken benyttes til at udvælge andre vandreture).

næste vandredag

Se info og links om dette afsnit af ruten Jylland rundt

Tversted-Hirtshals, 17,8 km,
Onsdag den 16. maj, 2012.

I dag har jeg så genoptaget min vandring ad Nordsøruten. Det vil igen sige lang rejsetid. Især efter at jernbanebroen over Limfjorden blev påsejlet tidligere på året, og der nu er togbus nord fra Ålborg.

Så klokken er over tolv, før jeg kommer i gang. Landskabet set fra bussen er det typisk vendsysselske: masser af græs, en anelse sand i jorden, hvor den er blotlagt, træer med vestenvindspræg ud mod kysten.

Bussen sætter mig af i Tversted, og jeg følger små veje ud gennem byen og langs med åen. Klithede og dernæst klitter kommer hurtigt til syne. Vejret er køligt solskin.

Nær klitrækken er der en bro over åen. Der er lidt usikkerhed om, hvordan jeg skal fortsætte. Klitheden er hegnet ind til kvæg og ganske overgroet med tornefyldt krat. Til sidst går jeg ud til stranden, fordi jeg ved, at jeg kan genfinde stien ved Uggerby Å, en kilometer længere fremme.

Der er frisk blæst ude ved stranden og ilinger af sand i ankelhøjde over den brede strand. Havet har efterladt hvide, afblegede klumper af trærødder på stranden.

Ved Uggerby Å er der endnu en bro, større denne gang. Der er frodigt græs og græssende sort kvæg lige bag klitrækken.

Efter at have passeret broen kommer jeg ikke helt ud på stranden resten af turen. Den går ad små veje gennem klitplantage, og skiftevis gennem hede, marker og sommerhuskolonier. Af og til er der grupper af cyklister, nogle af dem norske. Indimellem er der små damme inde i plantagen, nær Hirtshals er der en lidt større dam, fyldt med blomstrende gule åkander. Ganske ofte er der kvæg nær klitterne, tydeligvis naturplejeprojekter.

I Hirtshals kommer jeg forbi Nordsømuseet. Der er en uskøn adgangsvej til byen, fordi Color Lines tilkørsel skærer gennem byen. Banegårdspladsen ligger tilbage i centrum af byen, med et navn der er større end virkeligheden. Et af de små blå tog holder parat til afgang, og jeg går lige ind og får tyve minutters kørsel gennem baglandet frem til Hjørring. Og efter en rum ventetid er der en togbus til Ålborg.

Mit navn er Rød, 34-168.

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s