30: Bryrup-Brædstrup

klik på blåt nummer for at se denne vandredag. (Dette interaktive kort virker dårligt på mindre skærme. Alternativt kan punktet kronologi i menubjælken benyttes til at udvælge andre vandreture).

næste vandredag

Se info og links om dette afsnit af ruten Jylland rundt

Bryrup-Brædstrup, 16,0 km.
 Lørdag 5. maj 2012.

Jeg tager X-bussen mod Esbjerg fra Thorvaldsensgade, på den måde kommer jeg direkte til Bryrup.  Det er en tur på tværs af smalle, langstrakte ådale, skov og plantagebeklædte bakker, lejlighedsvist stadigt dækket af hede. Bussen kommer igennem Katrinedal, stadig med dambruget der. For 25 år siden eller mere fik jeg et lift herfra af en venlig kioskejer, efter at have gået hertil fra Hampen og være faret vild.

I Bryrup gør jeg en afvigelse fra banestien, jeg går syd for byen og langs med Bryrup Langsø. Der står et skilt med Grønnegården 2 km. Jeg har altid troet, at man kunne se Grønnegården fra vejen, men nej. Jeg var der talrige gange med spejderne og en enkelt gang på rustur med universitetet.

Det første stykke går stien tæt på åen, der er masser af udsprunget bøg. Jeg benytter mig af muligheden for at klatre op på en stejl ås, på det første stykke endnu en hedebakke, der har fået lov at stå tilbage i et hav af træer. Der er en smuk udsigt heroppe fra.

Ved den østlige ende af langsøen kommer jeg forbi det lille stykke eng, hvor jeg engang deltog i et feltkursus i ferskvandsøkologi. Vi kom et lille skvæt (let nedbrydeligt) farvestof i den lille å, og det gjorde hele åen psykedelisk orange og indbragte os misbilligende blikke fra forbipasserende.

Jeg går også en tur om den lille Karlsø, hvor jeg målte gas i dunhammerstængler. En hel bakkeside er ryddet for skov. Der er et svanepar og en enkelt fiskehejre.

Herefter følger jeg grusvejen op til banestien, og så går det langs flade bakketoppe mod Brædstrup. Kvæg på markerne, en ung kvinde med et barn passerer mig, siddende i en lav lille hestevogn forspændt en pony.

Udenfor Brædstrup genkender jeg stedet, hvor jeg søgte ly for tordenskyller, da jeg gik stien forrige gang , i modsat retning. Ved rutebilstationen er der et lille sportsforeningsmarked på det lille torv. Jeg har en god time til min lørdagsbus går, og jeg tager endnu en bid af The Jungle. Godt det samme, alt transport er med bus i dag. Bussen kører gennem kuperet terræn på sin vej mod Silkeborg, terræn, jeg har tænkt mig at vandre igennem ved lejlighed.

I Silkeborg er der lige en halv time til den næste bus, tid til et krus kaffe og lidt læsning.

The Jungle, 262-302.

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s