25: Randers-Langå

klik på blåt nummer for at se denne vandredag. (Dette interaktive kort virker dårligt på mindre skærme. Alternativt kan punktet kronologi i menubjælken benyttes til at udvælge andre vandreture).

næste vandredag

Se info og links om dette afsnit af ruten Jylland rundt

Randers-Langå, 17,3 km.
 Tirsdag d. 3. april 2012.

Det er solskin og kulde. Februaragtigt. Jeg har HH-undertøj på, luffer og klaphue med, og jeg får brug for dem, så snart jeg står af toget i Randers.

For at gøre det rigtigt går jeg ned til begyndelsen af Trækstien, ved broen over Gudenåen, hvor der står en stor keramikkrukke på en lille holm midt i åløbet. Således har jeg også linket op med min vandring af Lodsstien sidste år, altid den semiautistiske følelse af tilfredsstillet ordenssans.

Så jeg går forbi kuplerne ved Randers Regnskov, ud langs med nordsiden af åen. Der er masser af oversvømmede enge, ænder, svaner, blishøns, lappedykker, måger. Intet kvæg på græs endnu, ingen bisoner, som jeg svagt havde håbet.

Stien er udmærket indtil Fladbro, hvor Nørreåen støder til. Herefter begynder det at blive tiltagende sumpet terræn. Lystfiskerne står med jævne mellemrum hele vejen til Langå. En enkel kanofarer.

Hvor der er store stræk af siv og tagrør på landsiden af stien sørger gennemsivende vand for at gøre føret grundigt mudret, og jeg får hurtigt tilplørede vandrestøvler. I krattene langs åen er der udsprungne anemoner.

Nær Langå kommer banen klods op af stien. Jeg går kort gennem byen, finder en genvej direkte til perronerne og når lige akkurat et Arrivatog til Århus.

Upton Sinclair, The Jungle, 1-25.

Se info og links om Trækstien og Lodsstien.

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s